elektronische beveiliging

Waarom elektronisch beveiligen

Voor de ultieme beveiliging van een bedrijfspand/ woonhuis zijn drie soorten beveiliging van belang:

  • Bouwkundige
  • Organisatorische
  • Elektronische beveiliging

Bij bouwkundige beveiliging zorg je voor goed werkend hang- en sluitwerk. Dat zorgt voor de eerste barrière die de inbreker tegenkomt als hij probeert binnen te komen. Onder de organisatorische beveiliging valt bijvoorbeeld het opruimen van de post als je bedrijf gesloten is en zorgen dat alle ramen en deuren zijn afgesloten als je er niet bent.

 

Met een elektronische beveiliging kunt u mogelijke indringers snel detecteren en meteen de hulpdiensten alarmeren. Dat maakt deze vorm van beveiliging een belangrijke aanvulling op de bouwkundige beveiliging. Want wat heeft u aan bouwkundige barricades als inbrekers alle tijd van de wereld hebben om deze te doorbreken? Daarom zorgt elektronische beveiliging ervoor dat u de inbrekers vroegtijdig detecteert. Zo hebben ze minder tijd om de bouwkundige barrières te doorbreken en mindertijd om opzoek te gaan naar waardevolle spullen.

Er zijn verschillende middelen waarmee u inbrekers kunt detecteren, voorbeelden daarvan zijn trildetectoren, glasbreukmelders of bewegingsmelders aan de binnenzijde en/of buitenzijde van het pand. Het belangrijkste doel van deze middelen is dat ze inbrekers snel en effectief detecteren, zonder dat ze daarbij valse meldingen doorgeven. De juiste afstelling van het detectieapparatuur is daarbij essentieel. Onze experts regelen dit voor u en vertellen u precies met welke factoren u rekening moet houden, zoals: omgeving, materiaal en weersinvloeden.

Naast het detecteren van inbrekers is het alarmeren van de hulpdiensten van net zo’n groot belang. Een alarm op het industrieterrein dat in het weekend een paar minuten afgaat valt niemand op. Een doormelding is in zo’n geval veel effectiever. Dat betekent niet dat de akoestische of optische signalen overbodig zijn. Met behulp van deze signalen schrikt u niet alleen de inbreker af, maar zien de hulpdiensten ook meteen op welke plek ze moeten zijn. In dicht bewoonde gebieden is het bovendien dé manier om snel melding te maken van een potentiële inbraak.

Bij een snelle reactie van de politie of andere hulpdiensten is het van toegevoegde waarde om visueel verificatiemateriaal, zoals camerabeelden te hebben. De politie rukt bovendien alleen uit als een melding geverifieerd is. Deze verificatietijd kunt u versnellen met behulp van een camera, zodat u kunt voorkomen dat inbrekers er daadwerkelijk met uw spullen vandoor gaan.

Onze diensten

Alarminstallaties

Camerabewaking

Toegangscontrole

Vrijblijvende offerte nodig?

Wij komen graag bij u langs om een vrijblijvende, gepersonaliseerde offerte te kunnen opmaken op basis van de VRKI (Verbeterde Risicoklassenindeling) waarin bepaald wordt welke beveiligingsklasse er volgens de VEB op uw pand toegepast moet worden. Aan de hand van deze analyse worden de toe te passen materialen gekozen.

Wij werken met de allerbeste goedgekeurde materialen en kunnen daardoor  een kwaliteitsdocument opmaken voor uw verzekeringsmaatschappij.